Magiska Brödernas kryssning 2012

 Lördagen den 8 september avgick Birka Paradise en dygnskryssning tur och retur till Mariehamn med Magiska Bröderna. Det var föreningens  28:de kryssning med start från 1985. Med var 37 Magiska Bröder med magiintresserade. Vid förra årets jubileumskryssning framfördes att det var för litet tid för trollerishopping, därför hade klubbmästaren Ville Boman vikt hela kvällen till shopping. Där det i dealerrummet också blev trollerimingel. Huvudattraktionerna på kryssningen var Steen Pegani och Tim Star.

 

Här visar Steen Pegani det senaste för Hans-Erik Clausson, Stefan Haglund och Hans-Erik Fröberg. Vilket utbud och kvalité!

Tim Star slutar aldrig att förvåna. Det är inte konstigt att världens främsta trollare kontaktar honom för att få råd. Hur kan en boll bara gnuggas fram med en stav? Olle Larsson, unge Hugo Melander och Kent Jansson undrar?

 

Sveriges mesta trollare, Mr Dannyman, med 180 trolleriföreställningar varje år var också en av dealerna. Här är det Lasse Svahn som kollar en av Dannymans egentillverkade målarböcker.

Sven Ydell och fru från Djursholms antikvariat var där med många gamla böcker.

 

Kinesen och hans vänner tycks alltid komma med. Här är det Ville som demar. Steen Köpniwsky i röd tröja funderar på hur tricket ska fungera för polaren Rowan Atkinson alias Mr Bean. Gunnar Höpner får ett tips från annat håll.

Ville visar med överseende av Seth att gummisnoddarna är magiska.

 

Jag tror vi har tid med en öl också säger Stefan Haglund till Bertil Fredström och Gunnar Höpner. Mats Dalborn förefaller vara mer intresserad av att gå tillbaka till handlarna.

Efter att vi blundat några timmar fortsatte aktiviteterna med dealersshow med Crillo och Mr Dannyman. Här visar Daniel en variant på målarboken.

  

Först ut som semianriehållare var den elegante Steen Pegani. Det var ett seminarium som blandade en bra dealershow med seminarium om hur tricken fungerade. Vi skrev ned vad vi önskade att seminariet skulle innehålla och sen fick vi välja bland våra (?) förslag. Ett bra pedagogiskt grepp som fick oss engagerade.

En snygg och trevlig reprutin där två blir ett.

 

 Eld!  Och ballonger!

 

 Tim Star höll det andra seminariet. Här var det inga hemligheter i den avancerade tekniken och ibland inte alltför svåra. Hur kommer han på sina uppfinningar?

Jag kan inte trolla sa Mariann Nyström. Det kan du visst sa Tim Star. Alla kan trolla. Jag ska visa att du kan.

 Och visst – ett valt kort som Mariann fått en åskådare att välja och signera återfanns inte i hennes lek utan i Tim Stars plånbok.

Och sen visade Tim Star en bollförsvinning som han bara kom på så där.

 

 Här visar Tim Star hur han kan belysa Kersti Linderssons ring, som Mats Dalborn håller i duken, med en laserstråle. Men inte kom den att återfinnas i Mats duk utan i en påse i en påse i en påse och så vidare. Där fanns ringen. Tim Star berättade att han hade gjorde tricket på några av sina engagemang i Amerika. Vid ett tillfälle på en kryssningsbåt blev han efter en föreställning kallad till fartygets kapten. I rummet satt kvinnan som han lånat ringen av vid kvällens föreställning och hennes man. Tim Star undrade vad mötet skulle handla om, då kvinnan öppnade med att säga att hon ville ha tillbaka sin ring. Tim Star svarade med och säga att det är din ring som du fick tillbaka. Kvinnan svarde. Nej det är det inte. Jag vill ha tillbaka min ring. Vad skulle det här sluta med undrade Tim Star. Han ville definitivt inte avslöja hur tricket gick till. Situationen löstes av att kvinnans man svarade att det var hustruns ring.. Det var han som hade köpt ringen.

Det ska inte går att göra tycks Mariann Nyström tänka när Tim Star drar en duk rakt igenom Mariann.

  

Det var årets höjdpunkt, som vanligt säger Mårten Rune till begrundande Ville, Gert Keding och Johnny McI. Nu åker vi hem och tränar. 

Jag packar ihop det lilla som är kvar avslutar Steen Pegani.

Vid pennan och kameran Crillo

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.