Ny trolleriföretagare

1374830_516136471807931_111859731_n

Foto Tinna Hiller Andreasson

Simon Tedenvall är nybliven företagare i en udda bransch. Det handlar om underhållning med magi och musik på menyn. Intresset för magi har Simon haft sedan han fick sin första trollerilåda när han var fyra år. Vid tolv års ålder gjorde han sitt första betalda framträdande som magiker.

Nu är Simon sjutton år och går andra året på matematisk spetsutbildning på Ehrensvärdska gymnasiet. Under sommaren gick han Ung Företagsamhets kurs ”Sommarföretagarna 2013” och startade då ett UF-företag. Efter avslutad kurs har UF-företaget omvandlats till enskild firma och Simon har blivit företagare på riktigt. ”“ Jag hade tänkt starta företag redan i våras, men när jag såg att det skulle bli en kurs hoppade jag på det, förklarar Simon.

Genom ST Entertaining erbjuder han sina tjänster som magiker, musiker och konferencier. Som musiker är det piano som gäller för Simon. I våras var han en av länsfinalisterna i Musik Direkt och uppträdde också vid UKM-festivalen.  ”“ Men det är magi jag satsar mest på. Nu när jag har startat företag hoppas jag få mer vuxen publik. På grund av min unga ålder har det mest varit barnkalas annars, berättar Simon.

Efter den första trollerilådan började Simon utveckla sina färdigheter genom böcker och internet. – Sedan köper man illusioner, det finns i magiaffärer där man kan köpa trick. Det är lite hemligt, men samtidigt inte så hemligt att det inte kan börja nya magiker.

Helgen den 5-6 oktober var det dags för ”Magic Weekend” i Lund, en nationell konferens med magi på programmet. ”“ Då kan man träffa andra magiker, gå på seminarier och knyta kontakter, förklarar Simon, som har bland andra David Copperfield och Joe Labero som förebilder. Men även om han nu är egen företagare och får in bokningar hela tiden tar Simon sina studier på största allvar. – Det hade varit jättekul att ha detta att leva på, men jag känner att jag vill ha en bra utbildning.

Ur tidningen Commersen, Karlskrona

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.