Tumtippen

Magiska Brödernas tidning TUMTIPPEN har just kommit ut. Som vanligt ett fint jobb av redaktören Christer Lindgren/Crillo. Numret har tillägnats Rolf Carlsten – Charlie Stone som gick bort den 7 augusti i år, och det inleds med en nekrolog över hedersmedlemmen Rolf.

Kallelsen till h̦stm̦tet den 22 november p̴ Restaurang Monks , ett referat fr̴n septemberm̦tet och en ny version av Klapp-O-Metern Рnu med en padda Рbeskrivs av Hans-Erik Fr̦berg f̦ljer, men tyngdpunkten ligger p̴ det seminarium i gatutrolleri, som Rolf Carlsten gav p̴ Magiska Br̦dernas kryssning 2003.

Seminariet, som var på hela 17 A4-sidor, delades ut till alla kryssningsdeltagarna, men tydligen är det bara Crillos exemplar som bevarats. Därför är det en välgärning att det nu publicerats igen, för det är en enormt genomarbetat seminarium och borde ha varit en upplevelse att se Charlie Stone utföra alla de beskrivna effekterna och få lyssna på historiken.

Seminariehäftet har saknats i Magi-Arkivets samling av svensk trollerilitteratur, men detta kommer att ändras, då Crillo lovar att donera sitt till Magi-Arkivet!

https://magiarkivet.se/pages/bibliografi.htm

Det här inlägget postades i Sett, hört och hänt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.