Tumtippen

Magiska Brödernas tidning TUMTIPPEN har just kommit ut. Som vanligt ett fint jobb av redaktören Christer Lindgren/Crillo. Numret har tillägnats Rolf Carlsten ”“ Charlie Stone som gick bort den 7 augusti i år, och det inleds med en nekrolog över hedersmedlemmen Rolf.

Kallelsen till höstmötet den 22 november på Restaurang Monks , ett referat från septembermötet och en ny version av Klapp-O-Metern – nu med en padda – beskrivs av Hans-Erik Fröberg följer, men tyngdpunkten ligger på det seminarium i gatutrolleri, som Rolf Carlsten gav på Magiska Brödernas kryssning 2003.

Seminariet, som var på hela 17 A4-sidor, delades ut till alla kryssningsdeltagarna, men tydligen är det bara Crillos exemplar som bevarats. Därför är det en välgärning att det nu publicerats igen, för det är en enormt genomarbetat seminarium och borde ha varit en upplevelse att se Charlie Stone utföra alla de beskrivna effekterna och få lyssna på historiken.

Seminariehäftet har saknats i Magi-Arkivets samling av svensk trollerilitteratur, men detta kommer att ändras, då Crillo lovar att donera sitt till Magi-Arkivet!

https://magiarkivet.se/pages/bibliografi.htm

Christer Nilsson

Författare: Christer Nilsson

Grundare av Sveriges Magiarkiv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.