Den Förtrollade Rosen

Förtrollad ros

Blott en timme från Örebro ligger Motala. Där har familjen Staaf skapat ett eget universum.
Vi går in i en anonym lagerlokal belägen i ett industriområde vid utkanten av den lilla industristaden.
Här förvandlas vår värld från betong till teater. Det är utsålt och nästan 100 sittande gäster har slagit sig ned på salongens bekväma teaterstolar.
Lokalen är fint upplyst av lyxiga kristallkronor och i luften finns en doft av popcorn och förväntan.

Daniel Staaf hälsar välkomna och genom att trolla fram Tove och Albin drar han igång den 75 minuter långa föreställningen. Detta är blott de första av en lång rad illusioner vi kommer att få se denna kväll.

Den magiska rosen är namnet på föreställningen och det tema som binder ihop de olika delarna.

De tre artisterna både samarbetar i rutinerna samt har helt egna nummer.
Den fjärde huvudpersonen Gittan, för kvällen ansvarig för ljud, ljus, biljetter, smink, garderob och allt annat mellan himmel och jord är även hon med på ett hörn.
I det numret har vi hela familjen på scenen samtidigt och deras glädje att göra detta tillsammans går inte att missa.

En höjdpunkt är svävande bordet med Albin och Tove framför i en fantastisk version. Detta är förmodligen föreställningens mest magiska stund.
En personlig favorit är när Tove väser en replik om sin snåla pappa lite för högt med tydlig irritation i rösten samtidigt som hon sneglar ut bakom scenen. En kommentar som lägger grunden för temat i hennes soloparti.

Det verkligen unika med denna föreställning är att vi bjuds på illusioner utförda på hög nivå i en teater skapad av en familj som brinner för sin magi i en svensk småstad. Mängden av arbete, tid, pengar och dedikation som har lagts ned av familjen för att lyckats med detta måste vara enormt.

Uppmanar er alla med intresse för konstformen trolleri eller ni som bara vill uppleva en väldigt fin magiföreställning att hålla ögon på familjen Staaf och sedan se till att besöka deras nästa föreställning.

En kommentar till “Den Förtrollade Rosen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.